Jeśli jesteś w Polsce i szukasz gdzie obstawiać zakłady sportowe lub grać w kasynie online, koniecznie odwiedź stronę bukmachera Mostbet. Istnieje duży wybór wydarzeń, wysokie kursy, różne promocje, darmowe zakłady, darmowe spiny, a także szybkie wypłaty. A szczególnie zapracowanym graczom z pewnością przypadnie do gustu nasza aplikacja mobilna, w której w każdej chwili możesz zalogować się do Mostbetu i śledzić postęp gry!

Smakowity zakątek – faszerowana papryka


Myślę, że to kolejny dość prosty przepis przy, którym nie powinno być żadnego problemu. Papryka, a zarazem pomidory faszerowane mięsem mielonym i ryżem potrafią dostojnie prezentować się na talerzu. Płomienna czerwień niczym usta kobiety, które pobudzają wszelkie zmysły i największe żądze. 

Będziecie potrzebowali:

– 6 papryk

-4 pomidory

– 0,5 kg mięsa mielonego

– 1 cebula

– 1 szklanka ryżu

– zioła

-przyprawy

-koncentrat pomidorowy- jakieś 140 ml

Sposób przygotowania:

Danie nie wymaga zbyt dużego nakładu pracy oraz poświęcenia. Zacznijcie od umycia warzyw, pozbywamy się z ich wnętrza nasion i odstawiamy. Ryż przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, po jego przygotowaniu dodajemy mięso mielone, przyprawy i zioła tak, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Nagrzewamy w między czasie piekarnik do 200 stopni C i rozkładamy na blaszce papryki, które wypełniamy po brzegi przygotowanym wcześniej farszem. Ja zawsze dodaję odrobinę sera i mozzarelli pod koniec pieczenia. Nasze papryki powinny piec się jakieś 35- 45 minut jednak warto ich doglądać jeśli nie znacie swojego piekarnika. U mnie w mieszkaniu piekarnik ma starte stopnie Celsiusza i zawsze przygotowuje wszystko na oko.

PS: Zawsze zostaje mi część farszu, którym wypełniam również malinowe pomidory.

Koszt:

– Paprykę w sezonie można kupić za 3,5 w przypadku zimowej aury trzeba liczyć się z co najmniej podwójną ceną.

– Miso mielone to koszt ok. 5 zł

– Pomidory malinowe również w zależności od ego kiedy je kupujemy. W sezonie to 5 zł. Natomiast obecnie musimy szykować się na podwojony rachunek.

– Ryż w zależności od upodobań. Ja nie kupuję już od długiego czasu ryżu w woreczkach. Wolę przygotować sypki.

– Zioła i przyprawy chyba każdy ma w domu

– Ser pewnie zalega każdemu w lodówce. W szczególności studentom żyjącym na tostowej diecie. Można go jednak kupić 0d 16 zł za kg do nawet 30 zł. Zależy to od waszych upodobań i zasobu portfela

– Mozzarella nie powinna przekroczyć 5 zł, ale spokojnie znajdziecie coś poniżej 3 zł.

 

Smacznego!

 

Następny artykuł Nie wiesz jak rozkręcić imprezę? Zrób to z gadżetami!

Poprzedni artykuł Nowi profesorowie na UMK

Sebastian Winnicki

O autorze Sebastian Winnicki