Ostatni tydzień kwietnia będzie w Toruniu prawdziwym świętem gastronomicznym, gdyż w mieście, wzorem innych europejskich miast odbędzie się kolejna edycja RestaurantWeek, czyli Festiwalu Najlepszych Restauracji.

Dziesięciodniowy festiwal to prawdziwa uczta nie tylko dla smakoszy, w dniach 21-30 kwietnia 2017 r. najlepsze toruńskie Restauracje będą serwować swoim Gościom, starannie przygotowane na tę okazję, trzydaniowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru.

Hasłem przewodnim wiosennej edycji RestaurantWeek są „Emocje na talerzach” przez co organizatorzy chcą udowodnić, że nawet w czasach ciągłego braku czasu, człowiek może spokojnie cieszyć się jedzeniem. Festiwal to również szansa na bliższe poznanie biorących w nim udział Restauracji, gdyż dzięki specjalnie skomponowanemu menu, każda z nich może opisać swoją historię i przekonać do siebie gości.

Sprzedaż biletów rozpocznie się 29 marca, jednak już dzisiaj można dokonać rezerwacji na stronie organizatora pod adresem www.restaurantweek.pl

W toruńskiej edycji festiwalu biorą udział: Bistro Klonowica, Eger, Jan Olbracht, Kuranty, Luizjana, Osetia, Pasta&Basta, Pikado, Restauracja Hotelu Filmar, Royal India oraz Wieczory i Poranki.

[Fot.: materiały organizatora]